WIE: Nausica

WANNEER: 14/01/2017

WEKKER?: 20:00 - 23:00

WIEVIEL: €3,00

WAAR: zaal

WAT: dronken wals, tot een hartverscheurende ballad, tot recht-toe-recht-aan-rock

Net als de film Nausicaä of the Valley of the Wind van Hayao Miyazaki, waar Nausica naar genoemd is, bevindt de band zich in een muzikale wereld die net zo cinematografisch is als haar filmische naamgenoot. De raakvlakken zijn divers; de zielroerende sopraanstem van Karkoschka die je van een ruige PJ Harvey tot een etherische My Brightest Diamond brengt. Van een dronken wals, tot een hartverscheurende ballad, tot recht-toe-recht-aan rock – er zit vrijwel geen limiet aan de verre kusten die Nausica aandoet. De nummers zijn lieflijk, maar de onderstroom is vaak meer dan prikkelig, gedreven door Warpaint-achtige wisselingen die je naar rijkgevulde instrumentalen leiden. Zo transformeert een ongemakkelijk slaapliedje in een explosief stampende machine, omlijst door een altijd aanwezige zee van percussie.

Slechts een jaar nadat de band het levenslicht zag, hebben zij al een trouwe schare fans om zich heen weten te verzamelen, mede dankzij optredens op opvallende events en festivals zoals Noorderzon, het Valkhof Festival, Park Open Arnhem, en Le Mini Who. Daarbij verzorgden zij de voorprogramma's van Son Lux in een uitverkocht MC Theater in Amsterdam en voor De Kift in Arnhem. En wisten zij zich in de kijker te spelen door live op te treden op Duitslands grootste radiostation 1LIVE.

Na de goed ontvangen EP 'The Molecules Fall Closer' werkt Nausica momenteel aan haar debuut album, waarvan de eerste single op 10 februari 2017 zal verschijnen.