WIE: Indie Schmindie: Alaskans + JAGD + TBA

WANNEER: 15/04/2016

WEKKER?: 21:00

WIEVIEL: 4,-

WAAR: zaal

WAT: indie schmindie

FACEBOOK LINK

EXTRA LINK

BIO Alaskans

Alaskans maakt krachtige indie-rock vergezeld van persoonlijke teksten. In hun muziek hoor je, samen met invloeden van bands als U2, Kings of Leon en The National, een frisse en dynamische eigen sound die zich kenmerkt door onder andere stuwende drums en weidse gitaren. De band speelde eerder o.a. op Spijkerrok, Woodstock aan de Waal en in Musis. Op 31 oktober 2015 brachten ze hun titelloze debuut EP uit in Luxor Live.

'Alaskans is enorm alive and kicking. Ze maken muziek die geschikt is om een groot stadion vol te spelen' – 3voor12 gelderland.

BIO JAGD

De Amsterdamse band Jagd is opgericht door gitarist Jos Neering en drummer Timo Mes. De jeugdvrienden, die opvallend genoeg nooit eerder samen muziek maakten, bundelden in 2014 hun krachten met bassist Luuk Meijer, met wie Jos eerder in een band had gespeeld. Hier lag reeds de basis voor hun typische samenspel, gebaseerd op zware, maar speelse baslijnen en scherpe en energieke gitaren. In augustus 2014 completeerde zangeres Nanne van der Linden de band, die al snel tot Jagd werd omgedoopt. Jagd maakt indierock met garage- en punkinvloeden. De intense sound wordt verder gevormd door poppy hooks, stonerriffs, vocal effects en hier en daar een synthesizer. Na een jaar intensief repeteren en schrijven, presenteerde de band op 13 november 2015 haar eerste single in een uitverkochte Winston Kingdom. Het debuutjaar werd afgesloten met een 4e plaats voor ’Ritalin’ in de Indie Chart top 100 van 2015. 2016 begon niet minder, met de winst van zowel de publieks- als de juryprijs in bandcompetitie Q's best, georganiseerd door de Q-Factory. De jury, bestaande uit professionals als Jack Pisters, Lars Kelpin en Kelsey Coockson, was lovend over zowel muziek als presentatie en noemde Jagd een hechte, avontuurlijke, energieke band met lef. "Ze kregen het publiek helemaal mee. Presentatie was top, ze hadden attitude, een goede spanningsopbouw, waren overtuigend. Het was gewoon meteen raak!", aldus de jury bij de finale.

Jagd werkt aan een nieuwe EP. Deze wordt gemixt in Londen bij Brattwell Recordings, die eerder de mix voor o.a. Cheatahs en The Vaccines deden.