WIE: Achterdochtig + Beroerte

WANNEER: 20/05/2016

WEKKER?: 20:30

WIEVIEL: TBA

WAAR: zaal

WAT: indie schmindie, alternatief, rock, stoner

FACEBOOK LINK

EXTRA LINK

EXTRA EXTRA LINK

WIKI

Achterdochtig Ook de Arnhemse band Achterdochtig speelt alternatieve Nederlandstalige rockliedjes. 3voor12 schreef over een van hun optredens: ‘Het betreft hier fragiele doch explosieve gitaarpop/rock met een in een emotionele rollercoaster verkerende frontman, die zijn nummers vertolkt met zorgvuldig gekozen woorden in zijn moerstaal.’ Een gevalletje ‘vol in je smoel’ is hier wel van toepassing.
Beroerte Best hard, maar soms ook best zacht. Best lomp en soms best lief. Hartverwarmend vals. Dat beschrijft de Tilburgse band Beroerte het beste. Met leden uit verschillende acts (The Naked Sweat Drips, Öhne Umlaut) wordt de basis gelegd met kleinkunstige stonerpop en Nederlandstalige teksten. Bij benadering voelt Beroerte een beetje aan als het liefdeskind van De Staat en Queens of The Stone Age, en daar is weinig mis mee!
Wolfhunters Progressieve Hard Rock band van Nederlandse bodem. Wolfhunters brengt in juni 2011 enkele maanden na hun oprichting hun eerste demo uit. Op 24 december 2012 is de debuut EP 'Down the River of Mud' verschenen. De band heeft sinds de oprichting een aardig live CV opgebouwt met ruim 100 optredens in o.a. Melkweg the Max, 013, P60, De Pul, Duycker, Patronaat, N201, De Kade, Magneetfestival en Amsterdam Electric. Winnaar van de Popprijs van Amstelland 2011, Emergenza Amsterdam finale 2012, Battle of the Bands Fascinus, Grote prijs van Lutjebroek en publiekswinnaar van de Haarlemmermeerpopprijs 2012. Ook de eerste stapjes in het buitenland zijn gezet met een uitverkochte show in Nachtleben in Frankfurt. De muziek van de band is het best te beschrijven als een fijne betonmix van Stoner rock en progressieve rock. Live komt dit alles samen in een energieke show met passie en veel overtuiging. Wolfhunters bestaat uit zanger en gitarist Robert van Os, zanger en bassist Quirin Wijgers en drummer Billy-Joe Siecker.